Ahşap Boyama Sanatı
İnsanların hayatları boyunca daha renkli ve keyifli bir zaman geçirme ihtiyacını tamamlamak açısından birçok hobi arasında ahşap boyama gibi etkinlikler ortaya çıkmıştır. Özel bir şekilde üretilmiş ve fiziki olarak şekil verilmiş ahşap malzemeler üzerinde yine özel boyaların kullanılması ile gerçekleştirilen bu işlem aslında sanatsal bir yapıya da sahiptir.
Ahşap Boyama Nasıl Yapılır?
Keyifli ve rahatlatıcı bir hobi olan ahşap boyama etkinliğinin gerçekleştirilmesi için öncelikle belirli malzemelerin elde edilmesi önemlidir. Bu malzemeleri elde eden kişiler kendi imkanları ile ev ortamında veya ofis ortamında bu işi yapabildiği gibi isteğe bağlı olarak bu konuda açılmış eğitimlere ve kurslara katılmak da mümkündür. Bu sayede farklı teknikler ve sistemler ile boyama gerçekleştirilebilir.
Ahşap boyama malzemeleri
Bugün profesyonel şekilde veya hobi amaçlı olarak boyama gerçekleştirmek isteyen kişilerin elde etmesi gereken malzemeler arasında özellikle boyanabilir ahşap ürünler yer almaktadır. Örnek olarak bu ahşap boyama malzemeleri kapsamında sehpa, anahtarlık, tepsi, kutu, sandalye, dolap gibi birçok çeşit yer alabilir. Bu ürünler sıfır veya ikinci el olarak temin edilebilir.
Ahşap malzeme sonrasında temizlik ve düzeltme gerçekleştirmek için zımpara ve rende gibi malzemelere ihtiyaç duyulacaktır. Aslında temel malzeme olarak boya malzemeleri açısından ahşap üzerinde kullanılabilecek akrilik boyalar mat, parlak veya metalik olarak seçilebilir. Boyanın uygulanması için fırça ve vernik ihtiyaçları da karşılandıktan sonra tüm eksikler giderilebilir.
Ahşap Boyama Teknikleri
Malzemelerinizi temin ettikten sonra ahşap boyama gerçekleştirmek için farklı tekniklerden yararlanabilirsiniz. Bu bağlamda;
İlk teknik olarak Stencil tekniği ile ahşap üzerinde desen şablonları kullanarak, boyama yaptığınızda desenlere sahip bir sonuç elde edilmesi mümkündür.
Eskitme tekniği kullanıldığında ise düz renk boyanan ahşapta ufak fırça dokunuşları yapılarak, vintage bir görünüm yapılabilir. Kuru ve eski bir fırçanın kullanılması eskitme deseni oluşturmak için yeterli olacaktır.
Son olarak kolay transfer ve dekupaj işleminde ise önce ilk kat boya uygulanır sonra farklı desenlerle transfer ve dekupaj kağıtları kullanılarak güzel tasarımlar yapılabilir.
Ahşap Boyama Örnekleri
Seçilen teknikler ve temin edilen malzemeler sonrasında boyama için birçok farklı örnek göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin, artık yıpranmış ve kullanılamayacak bir hale gelmiş eski iskemle tamir edildikten sonra istenilen teknik ile boyanarak tekrar kullanılabilir ve estetik bir hale getirilebilir. Piyasada ahşap boyama için satışı gerçekleştirilen tepsiler, tablolar, kutular ve sehpalar temin edilerek, yine farklı tekniklerle örnek boyama işlemleri sağlanabilir.
0 YORUMLAR
Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...